Bugün, insanların yemeklerini bir üst seviyeye taşımak için kullandığı 17 sırra bakacağız.
Siz de kullandığınız yöntemleri bizimle paylaşmaktan çekinmeyin.
Kaynak: https://www.reddit.com/r/AskReddit/co…
1. “Daha önceleri yemeğimi hep biraz tatsız bulur ve yanlışlıkla fazladan tuz atardım. Daha sonra limon eklemenin bu gibi durumlarda ne kadar iyi olduğunu keşfettim ve o günden sonra yemeklerim adeta seviye atladı.”
![](https://kastamonu-kultur.com.tr/wp-content/uploads/2023/12/yemeklerinizi-bir-ust-seviyeye-tasiyarak-parmaklarinizi-yemenizi-saglayacak-17-sir-1-TZJllurY.jpg)
2. “Salata yapmadan önce sebzelerinizi 10 dakika boyunca buz gibi soğuk suya koymayı deneyin ve farkı kendiniz görün.”
![](https://kastamonu-kultur.com.tr/wp-content/uploads/2023/12/yemeklerinizi-bir-ust-seviyeye-tasiyarak-parmaklarinizi-yemenizi-saglayacak-17-sir-2-cYBEEdKK.jpg)
3. “Yemeklerime biraz bulyon eklemeye başladıktan sonra oldukça memnun olduğumu söylemem lazım.”
![](https://kastamonu-kultur.com.tr/wp-content/uploads/2023/12/yemeklerinizi-bir-ust-seviyeye-tasiyarak-parmaklarinizi-yemenizi-saglayacak-17-sir-3-HqMs3VHn.jpg)
4. “Özellikle domates ve salça içeren yemeklerime parmesan ekliyorum ve büyük bir fark yarattığını söylemem lazım.”
![](https://kastamonu-kultur.com.tr/wp-content/uploads/2023/12/yemeklerinizi-bir-ust-seviyeye-tasiyarak-parmaklarinizi-yemenizi-saglayacak-17-sir-4-FC6ZMft9.jpg)
5. “Eğer tavada tavuk kızartıyorsanız kaşığınızla çevirmeye çalışmayın.”
![](https://kastamonu-kultur.com.tr/wp-content/uploads/2023/12/yemeklerinizi-bir-ust-seviyeye-tasiyarak-parmaklarinizi-yemenizi-saglayacak-17-sir-5-9WjykRCS.jpg)
‘Bunun yerine tavayı salladığınızda kendi başlarına dönmeye başlayacak kadar pişmelerini bekleyin. Zaten yeteri kadar piştiklerinde doğal olarak kendilerini salmaları lazım.’
6. “Kek yaparken karbonlu su kullanıyorum ve hepimizin sevdiği o yumuşak kabarıklığı veriyor.”
![](https://kastamonu-kultur.com.tr/wp-content/uploads/2023/12/yemeklerinizi-bir-ust-seviyeye-tasiyarak-parmaklarinizi-yemenizi-saglayacak-17-sir-6-PHuwgBIw.jpg)
7. “Makarna yapıyorsam suyuna her zaman biraz yağ eklerim.”
![](https://kastamonu-kultur.com.tr/wp-content/uploads/2023/12/yemeklerinizi-bir-ust-seviyeye-tasiyarak-parmaklarinizi-yemenizi-saglayacak-17-sir-7-BjgZ9l3Q.jpg)
‘Böylece makarnalar birbirine yapışmıyor ve leziz bir sonuç oluşuyor.’
8. “Eğer bir şeyleri kavurmam gerekiyorsa, özellikle de sebzeler, genellikle bir tutam şeker serpiştiriyorum ve fark kesinlikle anlaşılıyor.”
![](https://kastamonu-kultur.com.tr/wp-content/uploads/2023/12/yemeklerinizi-bir-ust-seviyeye-tasiyarak-parmaklarinizi-yemenizi-saglayacak-17-sir-8-1L6XFaIk.jpg)
9. “Sarımsak seven birisi olarak en büyük sırrım tarifteki sarımsak miktarının üç katını atmak oluyor.”
![](https://kastamonu-kultur.com.tr/wp-content/uploads/2023/12/yemeklerinizi-bir-ust-seviyeye-tasiyarak-parmaklarinizi-yemenizi-saglayacak-17-sir-9-sgzP5UYc.jpg)
10. “Biftek yapıyorsanız piştikten sonra her zaman 5 dakika dinlenmesine izin verin. Genelde müthiş bir tat ortaya çıkıyor.”
![](https://kastamonu-kultur.com.tr/wp-content/uploads/2023/12/yemeklerinizi-bir-ust-seviyeye-tasiyarak-parmaklarinizi-yemenizi-saglayacak-17-sir-10-axV5TRme.jpg)
11. “Yemek yaparken bir yandan etrafı temizlemek zaman kazanmanın müthiş bir yolu.”
![](https://kastamonu-kultur.com.tr/wp-content/uploads/2023/12/yemeklerinizi-bir-ust-seviyeye-tasiyarak-parmaklarinizi-yemenizi-saglayacak-17-sir-11-TwRQwh5n.jpg)
12. “Tarifte olmasa bile yaptığım yemeklerin çoğuna az miktarda tereyağı ekliyorum. Genelde oldukça zengin bir tat ekliyor.”
![](https://kastamonu-kultur.com.tr/wp-content/uploads/2023/12/yemeklerinizi-bir-ust-seviyeye-tasiyarak-parmaklarinizi-yemenizi-saglayacak-17-sir-12-Y4rpAXtr.jpg)
13. “Pilav yapıyorsam her zaman tavuk suyu kullanmaya özen gösteririm. Farkı hayal bile edemezsiniz.”
![](https://kastamonu-kultur.com.tr/wp-content/uploads/2023/12/yemeklerinizi-bir-ust-seviyeye-tasiyarak-parmaklarinizi-yemenizi-saglayacak-17-sir-13-jzE3P6Xm.jpg)
14. “Biftek yaparken şarap kullanmayı sevenlerdenseniz içerisine biraz bitter çikolata eklemeyi deneyin ve farkı görün :)”
![](https://kastamonu-kultur.com.tr/wp-content/uploads/2023/12/yemeklerinizi-bir-ust-seviyeye-tasiyarak-parmaklarinizi-yemenizi-saglayacak-17-sir-14-YaJ8xK9L.jpg)
15. “Hamburger ekmeğinizi kızartmadan önce biraz zeytin yağı sürerseniz en güzel hamburgeri yaratabilirsiniz.”
![](https://kastamonu-kultur.com.tr/wp-content/uploads/2023/12/yemeklerinizi-bir-ust-seviyeye-tasiyarak-parmaklarinizi-yemenizi-saglayacak-17-sir-15-nqSCwaG5.jpg)
16. “Benim sırrım oldukça basit. Tarifte ne varsa daha fazlasını ekliyorum.”
![](https://kastamonu-kultur.com.tr/wp-content/uploads/2023/12/yemeklerinizi-bir-ust-seviyeye-tasiyarak-parmaklarinizi-yemenizi-saglayacak-17-sir-16-tlhrmjNR.jpg)
17. “Kek veya kurabiye yapıyorsam içerisine biraz espresso ekliyorum ve tadı fark edilmese de kesinlikle insanların algısında büyük bir fark yarattığını söyleyebilirim.”
![](https://kastamonu-kultur.com.tr/wp-content/uploads/2023/12/yemeklerinizi-bir-ust-seviyeye-tasiyarak-parmaklarinizi-yemenizi-saglayacak-17-sir-17-XuOYCmVz.jpg)