Malezya perakende satışlarında olumlu seyir hakim

Malezya Perakende Satışları 2025 Yılı Mart Ayında Yüzde 6,6 Arttı!

Malezya İstatistik Dairesi tarafından yayımlanan verilere göre, ülkenin perakende satışları 2025 yılı Mart ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,6 arttı. Bu oran, Şubat ayındaki yüzde 5,7’lik revize edilen artışın üzerinde gerçekleşti. Yükseliş, özellikle gıda, içecek ve tütün ürünleri ile otomotiv yakıtı ve pazarlarda yapılan ticaret kalemlerindeki güçlü performanstan kaynaklandı.

Malezya üretici fiyatları 4 ay sonra geriledi
Gıda ve Yakıt Satışlarında Dikkat Çeken Artış

Mart ayında gıda, içecek ve tütün ürünleri satışları yıllık bazda yüzde 8,1 oranında artarken, bu oran Şubat ayında yüzde 6,4 seviyesindeydi. Otomotiv yakıtı satışlarındaki artış ise yüzde 7,9 ile Şubat ayındaki yüzde 6,2’lik artışın üzerine çıktı. Uzmanlaşmamış mağazalardaki satışlar yüzde 6,5 artarken, ev eşyası kategorisindeki yükseliş yüzde 5,8 olarak kaydedildi.

Malezya’da İhracat Patlaması: Ticaret Fazlası Rekor Seviyede
Pazar Ticaretinde Çift Haneli Büyüme

Seyyar tezgahlar ve pazarlarda gerçekleştirilen ticarette ise dikkat çekici bir artış yaşandı. Bu alandaki büyüme yüzde 10’a ulaşarak Şubat ayındaki yüzde 7,6’lık seviyeyi geride bıraktı. Diğer ürün satışlarında ise yüzde 7,3’lük bir artış gözlemlendi.

Xi Jinping’ten Kritik Malezya Ziyareti
2025’in İlk Çeyreğinde Genel Artış Yüzde 5,2

Malezya perakende satışları 2025 yılının ilk çeyreğinde genel olarak yüzde 5,2 oranında arttı. Aylık bazda ise mart ayında satışlar yüzde 2,9 oranında yükselerek Şubat’taki yüzde 1,6’lık revize edilen artışı geride bıraktı. Toptan ticaret büyümesi hafif gerileyerek yüzde 5,7’ye düşerken, araç ticaretindeki artış da yüzde 2,3 oldu.

Related Posts

Yetiştirmesi zor, kazancı büyük! Kilosu 96 bin TL

Amasya’da Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu’nda, uluslararası pazarda kilogramı 2 bin 500 dolara (yaklaşık 96 bin 85 TL) kadar alıcı bulan bu değerli türün yavruları, Karadeniz’e bırakılmak üzere …

Altın alımında yeni dönem: Artık fark ödemesi yapılmayacak

Türk lirasında görülen istikrarsızlık nedeniyle döviz ve altın alımında fahiş makas aralıkları uygulayan bankalar, altın alacak müşterilerini memnun etmek için kuyumculuk hizmeti vermeye başladı. Müşterilerin bankacılık uygulamaları üzerinden işlem yapmaları halinde ödeyecekleri fahiş komisyonlar, fiziki altın teslimatında bedelsiz olarak hesaba yansıtılacak.

Sağlığa zararlı oyuncak toplatılıyor: Ticaret Bakanlığı satışı durdurdu

Ticaret Bakanlığı, sağlığa zararlı olduğu belirlenen bir oyuncağın satışını yasakladı.

ABD Çin’e yönelik vergileri tek taraflı düşürmeyeceğini açıkladı

Beyaz Saray, ABD’nin Çin’e yönelik tarifeleri tek taraflı olarak düşürmeyeceğini bildirdi. Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt Çin’in taviz vermesi gerektiğini söyledi.

Resmen başladı: Kira sözleşmelerinde yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından emlakta denetimi sağlamak ve sahte ilanların önüne geçmek üzere, e-Devlet’ten bildirim zorunluluğuna ilişkin düzenleme resmen başladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik …

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.