Çin ile ticaret savaşının ilk kurbanı Alman devi oldu

Audi, Küresel Pazarlardaki Zorluklarla Mücadele Ediyor

Alman otomotiv devi Volkswagen’in lüks segment markası Audi, küresel otomotiv pazarındaki sert rüzgârlarla mücadelesini sürdürüyor. Şirketin 2025’in ilk çeyreğine ilişkin açıkladığı verilere göre faaliyet kâr marjı, yüzde 1,5 ile beklentilerin altında kalarak zorlu bir dönemi geride bıraktı. Geçen yılın aynı döneminde bu oran yüzde 1,1 seviyesindeydi.

Çin’deki rekabetin artması ve Avrupa’daki talep zayıflığı, Audi’nin büyüme planlarını gölgelemekte. Elektrikli araç teslimatlarındaki yüzde 30’luk artış olumlu olsa da, marka küresel pazarlardaki zorluklarla karşı karşıya. Çinli tüketicilerin yerel markalara yönelmesi, Avrupa’daki talebin durgunluğu ve ABD’de Başkan Donald Trump’ın ticaret politikaları, markanın satışlarını olumsuz etkilemekte.

ÜRETİM PLANLARI ABD’DE

ABD pazarında en çok satan modeli olan Audi’nin Meksika’dan ithal edilmesi, markanın bu ülkede fabrikasının olmamasını beraberinde getirmektedir. Şirketin finans direktörü Jürgen Rittersberger, yaptığı açıklamada 2026 sonuna kadar ABD’de 10 yeni model sunmayı planladıklarını ve üretim konusunu değerlendirdiklerini belirtti. Üretim yerinin bu yıl içinde netleşeceğini belirtti.

Audi’nin öncülüğünde olan Volkswagen’in premium marka grubu (Lamborghini, Bentley ve Ducati motosikletleri gibi markaları da kapsıyor), bu yıl artan satış ve kârlılık öngörüsünde bulunuyor. Ancak bu tahmin, potansiyel gümrük vergileri ve Almanya’daki maliyet indirimlerini hesaba katmamaktadır. Audi, Almanya’da 7,500 kişilik iş gücünü azaltarak verimliliğini artırmayı hedeflemektedir.

Related Posts

Otomotiv sektöründe kadınlara destek: Yıl sonuna kadar 500 kadına ücretsiz eğitimle iş fırsatı!

İş dünyasında cinsiyet eşitliğine dair farkındalık çalışmaları her geçen gün artsa da otomotiv endüstrisinde oranlar hâlâ yeterli seviyede değil. Otomotiv Sanayicileri Derneği tarafından açıklanan verilere göre, kadınlar otomotiv endüstrisindeki …

Nisanda fiyatı en çok artan ürün belli oldu

Nisanda fiyatı en çok artan ürün hava yoluyla yolcu taşımacılığı, en fazla düşen taze sebzeler oldu.

Küresel piyasalar temkinli: Gözler Fed kararında, Trump’tan yeni tarife hamlesi

ABD’nin korumacı ticaret politikaları ve Trump’ın yabancı filmlere yönelik yüzde 100 gümrük vergisi açıklaması piyasalarda dalgalanma yaratırken, yatırımcılar Fed’in faiz kararı öncesi temkinli pozisyon alıyor. Avrupa’da Ukrayna diplomasisi öne çıkarken, Türkiye’de gözler nisan enflasyon verilerinde.

Ekonomistler piyasanın enflasyon beklentisindeki artışı nasıl yorumluyor?

Ekonomistler piyasanın enflasyon beklentisindeki artışı nasıl yorumluyor?

Cep tarifelerine e-Devlet karşılaştırması

Mobil telefon, sabit internet ve sabit telefon tarifeleri e-Devlet üzerinden karşılaştırılabilecek.

Savunma sanayiinde ihracat artışı sürüyor: Nisan verileri açıklandı!

Savunma ve havacılık sanayisinde nisan ayı verileri açıklandı. İhracattaki artış dikkat çekerken, yılın ilk dört ayında da benzer bir seyir izlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir