Av sezonu sona erdi

Trabzon Balık Pazarında Bol Çeşit, Az Satış

Trabzon’da av sezonunun sona ermesiyle, olta ve küçük kayıklarla avlanan balık türleri tezgahlarda yerini aldı. Balıkçılar Hali’nde, levrek ve çupra 400, barbun 300, alabalık 200, istavrit 250, mezgit 200, somon 150 liradan alıcı buluyor. Ancak, vatandaşlar daha çok istavrit, mezgit, barbun ve somon türlerine ilgi gösteriyor.

‘Çeşitler Fazla Ancak Satışlar Durgun’

Balıkçı Turgay Memiş, tezgahlardaki çeşitliliğin yüksek olmasına rağmen satışların istenilen seviyede olmadığını belirtti. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının satışları olumsuz etkilediğini dile getiren Memiş, “İstavrit, mezgit, levrek, barbun, alabalık gibi pek çok tür mevcut fakat vatandaşların ilgisi istenilen seviyede değil. Küçük teknelerle avlanan balıkçılar, özellikle istavrit ve mezgiti bolca tutuyor. Halk ise genellikle istavrit, mezgit ve somonu tercih ediyor. Bu sezon balık bolca avlandı ve denizler adeta balık dolu. Fiyatlar biraz daha uygun olsa, vatandaşların talebi artacaktır” dedi.

‘Somon İlgi Görüyor’

Balıkçı Ahmet Çoğalmış, somonun gün geçtikçe daha fazla tercih edildiğini belirterek, “Küçük teknelerle yapılan balık avcılığı oldukça iyi gidiyor. İstavrit ve mezgit bolca bulunurken, somon da yerini aldı. Fiyatlar 150 liraya kadar düştü. Levrek ve çupra da hala talep görüyor. Yaz sezonu oldukça keyifli geçiyor. Mezgit ve istavrit olduğu sürece vatandaşlar genellikle bunlara yöneliyor. Palamut ve hamsi sezonu artık sona ermiş gibi gözüküyor. Çeşitlilik oldukça fazla ve her geçen gün artıyor” diye konuştu.

‘Çeşitlilik Artıyor’

Balıkçı Mehmet Can Örseloğlu, son yılların en bereketli balık sezonunu geçirdiklerini söyleyerek, “Son 20 yılın en verimli sezonunu yaşıyoruz. Bu sezon açıldığı günden beri bolluk sürüyor. Vatandaşlar genellikle hamsiye ilgi gösteriyordu ancak şu anda istavrit ve mezgit öne çıkıyor. Balıkların havyar dönemleri de başladı. Barbun da tezgahlarda yerini aldı. Balık çeşitliliği oldukça geniş, neredeyse 14 farklı tür bulunuyor” dedi.

‘Fiyatlar Pahalı Geliyor’

Zehra Yıldız, balık tüketmeyi sevdiklerini ancak fiyatların yüksek olduğunu ifade ederek, “Balık yemekten zevk alıyoruz fakat herkesin alabileceği bir fiyat aralığında olmadığını düşünüyorum. İstavrit ve mezgit favorimiz ancak oldukça pahalılar. Ancak, 10 günde bir almaya çalışıyoruz. Balığı seviyoruz ama fiyatları karşılayabilmek zor olabiliyor” şeklinde konuştu.

Related Posts

Nihat Zeybekci misal verdi: Faizler bu kadar yüksekken paramı faize yatırırım; faizler yüzde 30’un altındayken insanlar üretim yapar

Nihat Zeybekci misal verdi: Faizler bu kadar yüksekken paramı faize yatırırım; faizler yüzde 30’un altındayken insanlar üretim yapar

Otomotiv sektöründe kadınlara destek: Yıl sonuna kadar 500 kadına ücretsiz eğitimle iş fırsatı!

İş dünyasında cinsiyet eşitliğine dair farkındalık çalışmaları her geçen gün artsa da otomotiv endüstrisinde oranlar hâlâ yeterli seviyede değil. Otomotiv Sanayicileri Derneği tarafından açıklanan verilere göre, kadınlar otomotiv endüstrisindeki …

Çin ile ticaret savaşının ilk kurbanı Alman devi oldu

Volkswagen Grubu’nun gözde markası Audi, Avrupa’da durgun talep, Çin’de yoğun rekabet ve ABD’de ticaret baskılarıyla boğuşurken, ilk çeyrekteki düşük kâr marjı dikkat çekti. Şirket, çareyi ABD’de üretim seçeneğini masaya yatırmakta ararken Almanya’da 7 bin 500 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.

Nisanda fiyatı en çok artan ürün belli oldu

Nisanda fiyatı en çok artan ürün hava yoluyla yolcu taşımacılığı, en fazla düşen taze sebzeler oldu.

Küresel piyasalar temkinli: Gözler Fed kararında, Trump’tan yeni tarife hamlesi

ABD’nin korumacı ticaret politikaları ve Trump’ın yabancı filmlere yönelik yüzde 100 gümrük vergisi açıklaması piyasalarda dalgalanma yaratırken, yatırımcılar Fed’in faiz kararı öncesi temkinli pozisyon alıyor. Avrupa’da Ukrayna diplomasisi öne çıkarken, Türkiye’de gözler nisan enflasyon verilerinde.

Ekonomistler piyasanın enflasyon beklentisindeki artışı nasıl yorumluyor?

Ekonomistler piyasanın enflasyon beklentisindeki artışı nasıl yorumluyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir