Antalya’da damacanadan bir bardak su, 1 lira 30 kuruşa doluyor

Damacana Sularında Fiyatlar Yükselişte!

Son dönemdeki enflasyondan damacana su da nasibini aldı. Fiyatlar artmaya devam ediyor.

Damacana su fiyatlarındaki son artışlarla, bir bardak suyun maliyeti 1 lira 30 kuruşa kadar yükseldi.

Boş damacana depozito fiyatının ise 200 liraya kadar çıktığını belirtildi.

Antalya Tüp ve Su Dağıtıcıları Derneği (ANTSUDER) Yöneticisi Halil Mert, damacana su fiyatlarındaki inanılmaz artışları göstermek için bir bardak suyun fiyatını hesapladı.

Zamlar Ardı Ardına Geldi

Yılın ilk 4 ayında 3 kez zam yapılan damacana suyunun fiyatı bazı markalarda 150 liraya kadar yükseldi.

Bir Bardak Su 1 Lira 30 Kuruş

Son zam ile birlikte, damacanadan doldurulan bir bardak suyun maliyeti 1 lira 30 kuruşa kadar çıktı.

Depozito Fiyatı 200 Lira

Yurt dışından ithal edilen hammadde ile üretilen plastik damacanaların depozito fiyatı 200 liraya kadar artarken, ilk defa damacana su alanların cebinden ortalama 350 lira çıkıyor.

“Fiyatlar Markalara Göre Değişiyor”

ANTSUDER Yöneticisi Halil Mert, damacana su fiyatlarına yakın zamanda artış yapıldığını belirterek, “Şu anda damacana suyunun fiyatı ortalama 100 ila 145 lira arasında değişkenlik gösteriyor. İlk sipariş verenlerin depozito bedeli 150-200 lira arasında değişiyor. Lojistik maliyetler nedeniyle su markaları arasında fiyat farklılıkları olabiliyor” dedi.

“Maliyetler Yükseldi”

Mert, 19 litrelik damacanadan 95 bardak su elde edildiğini belirtirken, “Şu anda damacanadan doldurulan bir bardak su yaklaşık 1 lira 30 kuruşa mal oluyor. Diğer alternatiflere kıyasla daha ekonomiktir. Son zamla birlikte maliyetler arttı, ancak artışın sebebi bayilerimiz değil. Damacanalar fabrikalarda dezenfekte edildikten sonra 70 doluma kadar kullanılabiliyor. Maliyetler yükseldiği için vatandaşlarımızın damacanaların geri dönüşümüne önem vermesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)

Related Posts

Yetiştirmesi zor, kazancı büyük! Kilosu 96 bin TL

Amasya’da Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu’nda, uluslararası pazarda kilogramı 2 bin 500 dolara (yaklaşık 96 bin 85 TL) kadar alıcı bulan bu değerli türün yavruları, Karadeniz’e bırakılmak üzere …

Altın alımında yeni dönem: Artık fark ödemesi yapılmayacak

Türk lirasında görülen istikrarsızlık nedeniyle döviz ve altın alımında fahiş makas aralıkları uygulayan bankalar, altın alacak müşterilerini memnun etmek için kuyumculuk hizmeti vermeye başladı. Müşterilerin bankacılık uygulamaları üzerinden işlem yapmaları halinde ödeyecekleri fahiş komisyonlar, fiziki altın teslimatında bedelsiz olarak hesaba yansıtılacak.

Sağlığa zararlı oyuncak toplatılıyor: Ticaret Bakanlığı satışı durdurdu

Ticaret Bakanlığı, sağlığa zararlı olduğu belirlenen bir oyuncağın satışını yasakladı.

ABD Çin’e yönelik vergileri tek taraflı düşürmeyeceğini açıkladı

Beyaz Saray, ABD’nin Çin’e yönelik tarifeleri tek taraflı olarak düşürmeyeceğini bildirdi. Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt Çin’in taviz vermesi gerektiğini söyledi.

Resmen başladı: Kira sözleşmelerinde yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından emlakta denetimi sağlamak ve sahte ilanların önüne geçmek üzere, e-Devlet’ten bildirim zorunluluğuna ilişkin düzenleme resmen başladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik …

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.