Bayraktar TB3’te bir ilke imza atıldı! Yeni bir eşik atlandı

Bayraktar TB3, Kısa Pistli Gemiden Tam Otonom Kalkış İniş Testlerine Devam Ediyor

Dünya havacılık tarihinde önemli bir yere sahip olan Bayraktar TB3, kısa pistli gemiden kalkış-iniş yapan ilk SİHA olarak dikkat çekiyor. Şimdi ise “kısa pistli gemiden tam otonom kalkış-iniş testlerine” başarıyla devam ediyor. Kasım 2024’te Muğla Aksaz açıklarında gerçekleştirilen ilk gemi testlerini başarıyla tamamlayan Bayraktar TB3, 22 Nisan’dan itibaren gemide yeniden testlere başladı.

Bayraktar TB3, Saros Körfezi’nde bulunan TCG Anadolu gemisinde gerçekleştirilen 4 günlük “kısa pistli gemiden tam otonom kalkış-iniş testleri”ni başarılı bir şekilde tamamladı. Toplamda 24 sorti otomatik gemi kalkış-inişi gerçekleştiren milli SİHA, önemli bir başarıya imza attı.

Bugün gerçekleştirilen testlerde, Bayraktar TB3 PT-4 adlı milli SİHA’nın 4. prototipi de ilk kez denendi. Keşan’daki Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden kalkan Bayraktar TB3 PT-4, TCG Anadolu’ya inerek test sürecine dahil oldu. Böylece ilk kez TCG Anadolu gemisinde 2 milli SİHA bulundu.

Testler sırasında Baykar Proje Ekibi’ne liderlik eden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile birlikte testleri yakından takip etti.

Bayraktar TB3 SİHA’nın toplam uçuş süresi 1030 saat oldu.

Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilir kanat yapısının yanı sıra sınıfındaki en gelişmiş insansız hava aracı olacak. Görüş hattı ötesi haberleşme yeteneğiyle donatılan milli SİHA, uzun mesafelerden kontrol edilebilecek. Bu sayede Türkiye’nin caydırıcı gücüne katkı sağlayarak keşif ve taarruz görevlerini etkili bir şekilde gerçekleştirecek.

Related Posts

Yetiştirmesi zor, kazancı büyük! Kilosu 96 bin TL

Amasya’da Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu’nda, uluslararası pazarda kilogramı 2 bin 500 dolara (yaklaşık 96 bin 85 TL) kadar alıcı bulan bu değerli türün yavruları, Karadeniz’e bırakılmak üzere …

Altın alımında yeni dönem: Artık fark ödemesi yapılmayacak

Türk lirasında görülen istikrarsızlık nedeniyle döviz ve altın alımında fahiş makas aralıkları uygulayan bankalar, altın alacak müşterilerini memnun etmek için kuyumculuk hizmeti vermeye başladı. Müşterilerin bankacılık uygulamaları üzerinden işlem yapmaları halinde ödeyecekleri fahiş komisyonlar, fiziki altın teslimatında bedelsiz olarak hesaba yansıtılacak.

Sağlığa zararlı oyuncak toplatılıyor: Ticaret Bakanlığı satışı durdurdu

Ticaret Bakanlığı, sağlığa zararlı olduğu belirlenen bir oyuncağın satışını yasakladı.

ABD Çin’e yönelik vergileri tek taraflı düşürmeyeceğini açıkladı

Beyaz Saray, ABD’nin Çin’e yönelik tarifeleri tek taraflı olarak düşürmeyeceğini bildirdi. Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt Çin’in taviz vermesi gerektiğini söyledi.

Resmen başladı: Kira sözleşmelerinde yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından emlakta denetimi sağlamak ve sahte ilanların önüne geçmek üzere, e-Devlet’ten bildirim zorunluluğuna ilişkin düzenleme resmen başladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik …

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.