Tavuk Etinin Hijyeni Hayati Öneme Sahip

Tavuk Eti Hijyenine Dair Uyarılar

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Hilmi Çon, tavuk eti tüketirken dikkat edilmesi gereken önemli hususları açıkladı.

Prof. Dr. Çon, tavuk etinin mikroorganizmaların üremesi için ideal bir ortam oluşturduğunu belirterek, pişirme, temas ve saklama süreçlerinde yapılacak hataların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı.

Tavuk etinin tüm aşamalarında hijyenin önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Çon, tavuk ürünlerinin çiftlikten tüketiciye kadar olan süreçte titizlikle korunması gerektiğini ifade etti.

Hijyen Kurallarına Uymak Hayati Önem Taşır

Prof. Dr. Çon, tavuk etinin uygun şekilde muhafaza edilmediği durumlarda bakteri bulaşma riskinin arttığını söyledi. Özellikle tavuk etinin pişirildikten sonra dikkat edilmesi gereken noktaların altını çizen Çon, pişmiş ürünün temas ve saklama koşullarının da önemli olduğunu belirtti.

Çon’a göre, tavuk eti uygun şekilde tüketilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Pişmiş tavuk ürünlerinin uygun şekilde saklanmaması halinde kısa sürede bakteri üremesi başlayabilir ve bu da sağlık risklerini artırabilir.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Prof. Dr. Çon, işletmelerin ve bireylerin tavuk eti tüketirken hijyen kurallarına uymaları gerektiğini vurguladı. Tavuk ürünlerinin uygun sıcaklıkta muhafaza edilmesi, tekrar tekrar ısıtılmaması ve hijyenik koşullar altında servis edilmesi önemli bir husustur.

Tavuk eti tüketirken dikkatli olunması gerektiğini belirten Prof. Dr. Çon, uygun pişirme ve saklama koşullarına riayet edilmesinin halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

3 ay boyunca o belirtiyi umursamadı, meğer kansermiş: ‘Her yerime yayıldı’

Avustralya’da yaşayan 39 yaşındaki Krystal Maeyke, ilk karın ağrılarını hissettiğinde aklına gelen tek şey bir gıda intoleransı oldu. Sağlıklı besleniyor, düzenli spor yapıyor, yaşam tarzına özen gösteriyordu. Ciddi bir hastalıkla yüz yüze olduğunu düşünmedi bile. Ancak ağrılar geçmek yerine giderek arttı. Üç ay sonra hastaneye kaldırıldığında gelen teşhis hayatını alt üst etti.

Testosteron tedavisi: İğne mi, risk mi?

Doğal yollar sonuç vermezse testosteron tedavisi seçenek olabilir. Ancak etkisi kadar riski de uzman kontrolü gerektirir. Hormon tedavisi yalnızca kan testiyle doğrulanmış vakalarda ve düzenli doktor takibiyle uygulanmalı Her yaşa uygun olmayabilir.

Dr. Necmi Onur Taştan Yaşamını Yitirdi

İstanbul’da görevli Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Necmi Onur Taştan yaşamını yitirdi. 

Asla görmezden gelmemeniz gerek 6 semptom!

Çoğu ağrı ve sızı nadiren ciddi bir sorun teşkil ederken, bazı belirtiler acil müdahale gerektirebilir. Uzmanlar, özellikle aşağıdaki semptomları yaşayan kişilerin vakit kaybetmeden doktorlarına başvurması gerektiğini belirtiyor.

Sigara bırakma polikliniklerinde 3,8 milyon kişiye destek sağlandı

Sağlık Bakanlığınca, Türkiye genelinde hizmet veren sigara bırakma polikliniklerinde 2010 yılından bu yana 3 milyon 801 bin 962 muayene yapıldı.Hekimlerin muayenesi ve değerlendirmesi doğrultusunda 1 milyon 538 bin 45 kişiye farmakolojik destek sağlandı.

Yeni kontakt lens geliştirildi: Gözler kapalıyken de görmek mümkün olacak

Bilim adamlarının geliştirdiği lensler, “görünmez” kızılötesi ışıkları görülebilir dalga boylarına çeviriyor, karanlıkta gözler kapalıyken de görmek mümkün oluyor.